Østervang Gaard Mosteri

Pres dine egne haveæbler

Flasker og emballage

Pasteurisering

Det mobile mosteri

Skoler og institution

B2B - most med private label

Sådan foregår det

Ofte stillede spørgsmål

Priser

Åbningstider - kun Mosteri

Vi tilbyder kun pasteurisering som "pakke" løsning i år 2022

 

Der skal bestilles tid ang. aflevering af æblerne.

 

Skriv sms til tel. :

60 10 63 98

 

 

Sidste

indleveringsdag:

16. oktober

 

Pasteurisering af æblemost

Man kan sagtens pasteurisere sin most derhjemme

Har man ikke fryseplads, kan man vælge at pasteurisere sin most i stedet.

Man hælder mosten i en gryde og varmer den op til ca. 85 grader. Det er vigtigt at den ikke koger.

 (brug et stegetermometer)

 

Hæld mosten på flasker beregnet til formålet, mens den er varm. Tilsæt evt. atamon (vi gør det ikke)

Hæld så meget most på flasken, så der er så lidt luft i som muligt og sæt så låget på.

Vend herefter flasken på hovedet, således at også låget bliver opvarmet.

 

Når mosten køler vil det danne undertryk i flasken, hvilket er med til at sikre at flaskens låg holder tæt (patentprop)

 

Det er meget vigtigt at forseglingen forbliver intakt. dvs. at der ikke kommer luft til mosten før den åbnes til brug.

 

 

Vi tilbyder Pasteurisering af din æblemost

Pakke:

vask

presning

Pasteurisering

Tapning på glasflaske

Vi tilbyder at pasteurisere din æblemost for dig.

 

Det byder at du kan komme og aflevere din æbler efter aftale, hvor efter vi vasker, presser, pasteuriserer og tapper din æblemost på nye glasflasker.

 

Din most vil være klar til afhentning efter en til to uger. Dette er for at sikre at vi har gjort det ordenligt (ikke begynder at gære)

 - vi kontakter dig via sms når den er klar til afhentning.

 

Du må gerne selv have tage flasker med, som vi så fylder mosten på.

Vi fylder kun på glasflasker.

Du skal selv have rengjort flaskerne hjemmefra.

 

Hvis i vælger vores glasflasker, kommer der flaskens pris oveni, men tilgengæld tager vi ikke noget for påfyldning.

 

Du kan aflevere udenfor almindelig åbningstid - efter aftale - kontakt os på tel. 60 10 63 98

 

Æblerne skal helst afleveres i almindelig affaldssække / poser.

 

Bemærk:

Vi pasteuriserer min. 20 liter ad gangen.

(skal være én portion - dvs. ikke 10 liter af den ene sort og 10 liter af den anden sort)

Dvs. du skal moste minimum 40 kilo æbler.

 

 

"Pakke"- pris:

 

Vi vasker og presser dine æbler til most

Vi pasteuriserer og tapper din most på nye 1 liters eller 250 ml glasflasker:

 

Pris: 30 kr pr flaske/liter

 

Pris: 10 kr pr flaske/250 ml

 

 

 

 

"Pakke"- pris:

 

Vi vasker og presser dine æbler til most

Vi pasteuriserer og tapper din most på dine genbrugs glasflasker:

 

Pris: 20 kr pr flaske/liter

PLUS 3,- pr. tapning / påfyldning uanset størrelse.

 

 

 

 

Bemærk:

På samme måde, som man kan risikere at få en gæret vin, kan man også være ude for at en most er begyndt at gære.

 

Har man mistanke om dette, rådes der til at man åbner flasken udendørs, da der kan dannes tryk.

 

En most, som er begyndt at gære er ikke direkte sundhedsskadelig.

Men vi anbefaler at man åbner flasken lige så snart man kan se at der dannes bobler, da glasflasker kan revne under trykket.

Opbevaring:

Gem den pasteuriserede æblemost mørkt og køligt.

 

På samme måde, som man ville opbevare en øl.

Holdbarhed:

En most som er pasteuriseret kan holde i ca.  1 år.

 

En frisk most kan holde under en uge på køl.

Søren og Camilla - Østervang Gård - Harekærvej 17 - Ejby - 4623 Lille Skensved - Tel.60 10 63 98 - Mail: post@oestervang-gaard.dk - Cvr: 29 08 29 52