Østervang Gaard Mosteri
Pres dine egne haveæbler
Flasker og emballage
Pasteurisering
Det mobile mosteri
Skoler og institution
B2B - most med private label
Sådan foregår det
Ofte stillede spørgsmål
Priser
Åbningstider - kun Mosteri
Har man ikke fryseplads, kan man vælge at pasteurisere sin most i stedet.
Man hælder mosten i en gryde og varmer den op til ca. 85 grader. Det er vigtigt at den ikke koger.
(brug et stegetermometer)
Hæld mosten på flasker beregnet til formålet, mens den er varm. Tilsæt evt. atamon (vi gør det ikke)
Hæld så meget most på flasken, så der er så lidt luft i som muligt og sæt så låget på.
Vend herefter flasken på hovedet, således at også låget bliver opvarmet.
Når mosten køler vil det danne undertryk i flasken, hvilket er med til at sikre at flaskens låg holder tæt (patentprop)
Det er meget vigtigt at forseglingen forbliver intakt. dvs. at der ikke kommer luft til mosten før den åbnes til brug.
Vi tilbyder at pasteurisere din æblemost for dig.
Det byder at du kan komme og aflevere din æbler efter aftale, hvor efter vi vasker, presser, pasteuriserer og tapper din æblemost på nye glasflasker.
Din most vil være klar til afhentning efter en til to uger. Dette er for at sikre at vi har gjort det ordenligt (ikke begynder at gære)
- vi kontakter dig via sms når den er klar til afhentning.
Du må gerne selv have tage flasker med, som vi så fylder mosten på.
Vi fylder kun på glasflasker.
Du skal selv have rengjort flaskerne hjemmefra.
Hvis i vælger vores glasflasker, kommer der flaskens pris oveni, men tilgengæld tager vi ikke noget for påfyldning.
Bemærk:
Vi pasteuriserer min. 20 liter ad gangen.
(skal være én portion - dvs. ikke 10 liter af den ene sort og 10 liter af den anden sort)
Dvs. du skal moste minimum 40 kilo æbler.
"Pakke"- pris:
"Pakke"- pris:
Bemærk:
På samme måde, som man kan risikere at få en gæret vin, kan man også være ude for at en most er begyndt at gære.
Har man mistanke om dette, rådes der til at man åbner flasken udendørs, da der kan dannes tryk.
En most, som er begyndt at gære er ikke direkte sundhedsskadelig.
Men vi anbefaler at man åbner flasken lige så snart man kan se at der dannes bobler, da glasflasker kan revne under trykket.
Opbevaring:
Gem den pasteuriserede æblemost mørkt og køligt.
På samme måde, som man ville opbevare en øl.
Holdbarhed:
En most som er pasteuriseret kan holde i ca. 1 år.
En frisk most kan holde under en uge på køl.
Søren og Camilla - Østervang Gård - Harekærvej 17 - Ejby - 4623 Lille Skensved - Tel.60 10 63 98 - Mail: post@oestervang-gaard.dk - Cvr: 29 08 29 52