Østervang Gaard Mosteri

Pres dine egne haveæbler

Flasker og emballage

Pasteurisering

Udlejning af mosteri

Det mobile mosteri

Skoler og institution

B2B - most med private label

Sådan foregår det

Ofte stillede spørgsmål

Priser

Åbningstider - kun Mosteri

Pasteurisering af æblemost

Man kan sagtens pasteurisere sin most derhjemme

Har man ikke fryseplads, kan man vælge at pasteurisere sin most i stedet.

Man hælder mosten i en gryde og varmer den op til ca. 85 grader. Det er vigtigt at den ikke koger.

 (brug et stegetermometer)

 

Hæld mosten på flasker mens den er varm. Tilsæt evt. atamon (vi gør det ikke)

Hæld så meget most på flasken, så der er så lidt luft i som muligt og sæt så låget på.

Vend herefter flasken på hovedet, således at også låget bliver opvarmet.

 

Når mosten køler vil det danne undertryk i flasken, hvilket er med til at sikre at flaskens låg holder tæt (patentprop)

 

Det er meget vigtigt at forseglingen forbliver intakt. dvs. at der ikke kommer luft til mosten før den åbnes til brug.

 

 

Vi tilbyder Pasteurisering af din æblemost

Vi tilbyder at pasteurisere din æblemost for dig.

 

Det betyder at vi beholder din æblemost efter presningen, hvor efter vi lader den bundfælle og herefter pasteuriserer vi den.

 

Den vil herefter være klar til afhentning - vi kontakter dig når den er klar.

 

Pris: 5 kr pr liter + 2 kr pr påfyldning på flaske.

Vi fylder kun på glasflasker. Du må gerne selv have tage flasker med, som vi så fylder mosten på.

 

Hvis i vælger vores glasflasker, kommer der flaskens pris oveni.

 

Bemærk: vi pasteuriserer min. 10 liter ad gangen.

Kan / vil du ikke selv lave noget, men "bare" aflevere dine æbler og efterfølgende hente din pasteuriserede most:

 

Vi vasker og presser dine æbler til most

Vi pasteuriserer og tapper din most på nye 1 liters glasflasker:

 

Pris: 25 kr pr flaske/liter

Bemærk:

På samme måde, som man kan risikere at få en gæret vin, kan man også være ude for at en most er begyndt at gære.

 

Har man mistanke om dette, rådes der til at man åbner flasken udendørs, da der kan dannes tryk.

 

En most, som er begyndt at gære er ikke direkte sundhedsskadelig.

Opbevaring:

Gem den pasteuriserede æblemost mørkt og køligt.

 

På samme måde, som man ville opbevare en øl.

Holdbarhed:

En most som er pasteuriseret kan holde i ca.  1 år.

 

En frisk most kan holde under en uge på køl.

Det kan være lidt svært at gennemskue priserne, da der er mange kombinationsmuligheder.

Men du kan altid ringe eller sende os en mail, for en nærmere beregning.

Søren og Camilla - Østervang Gård - Harekærvej 17 - Ejby - 4623 Lille Skensved - Tel.61 33 88 83 - Mail: post@oestervang-gaard.dk - Cvr: 29 08 29 52