Vores vision om en besøgsgård med masser af dyr, en cafe og B&B - En gård med adgang for alle

Æblehaven

Æblehaven består af et areal på 2000 m2 (80 x 25 meter).

Her er der græs og plantet ca. 50 frugt træer, primært æbletræer.

 

I dag bruger vi området til at gå en lille tur i og der er opstillet en bordbænkesæt, som vores kunder kan sidde ved og spise en medbragt frokost.

 

Når vejret er godt afholdes nogle af kurserne her og til frokost griller vi hjemmelavede pølser og får en god snak med vores kursister - denne aktivitet plejer at være ret populær.

 

I æblehaven er der en enkelt fold, hvor der på skift går får med lam og ænder.

 

I skrivende stund

 = 2000 m2

som kan udvides med dele af den store fold:

45 x 75 meter = 3300 m2

 

(Til sammenligning er den gamle / oprindelige del af Kalvehave labyrintpark

6200 m2)

Skoven

I 2010 anlagte vi en skov på ca. 3 ha. Skovens træer er det der kaldes en egeskov, som er den skovtype som man kan se har været der tidligere.

 

Som man kan se på billedet til højre, så er der anlagt stier rundt i skoven, sa man kan gå en dejlig tur, og der er også lavet små lysninger med bærbuske, for tiltrække vildt og steder hvor skovens dyr kan gemme sig.

 

Samtidig fik vi anlagt en lille sø, som nu giver næring til et mylder af liv i form af småfisk, guldsmede, haletudser og hejrer og mange flere.

Æblehaven, Skoven, Legepladsen og Drivhuset som en lille forlystelsespark ...

Camilla drømmer om at lave en legeplads i æblehaven, lavet af naturmaterialer, hvor børnene kan lege mens de voksne kan slappe af med en god kop kaffe eller en is fra cafeen, hvis de da ikke hellere vil lege med.

 

Legeelementer kan være spredt, så der er god plads. Rundt i æblehaven skal der være en grussti, så mennesker med stok / rullator eller folk i kørestol også kan komme derhen.

 

Under æbletræerne og mellem legeelementerne skal der være øer af vilde blomster i tusind farver.

 

Fra æblehaven er der adgang til skoven og søen, hvor der er flere dyr og flere muligheder for at gå på opdagelse.

 

Fra æblehaven er der også adgang til den store fold, hvor tanken er at man kan komme ud til dyreene gennem en sluse - læs mere om det på siden om dyrene.

 

Regner det kan man hygge sig i drivhuset. Se mere om ideerne for drivhuset her.

 

Nedenfor ses et galleri med inspiration fra andre dejlige steder.

Skoven

 

Fra æblehaven er der to stier ind i skoven. Den ene fører direkte ned til skovsøen og den anden fører én på en hyggelig rundtur i skoven.

 

Vi drømmer om at have råd til at hegne hele skoven ind, sådan, så der kan gå dyr rundt på en måde, så de på en måde går frit.

 

Inde i denne store indhegning skal der være mindre indhegninger, hvor der fx kan gå ænder eller gæs, eller dyr som skal have lidt ekstra opmærksomhed.

 

I lysningerne i skoven og ved søen kunne der komme mindre bure til fx kaniner eller babydyr som ællinger. Og ved siden af dem et lille bordbænkesæt.

 

Med tiden ville vi også gerne kunne føre en sti hele vejen rundt i skoven og ned til skosøen, hvor vi drømmer om en gangbro, som går delvist hen over søen, så man kan komme helt ud og fiske efter haletudser - også når man sidder i kørestol.

Aktiviteter

 

Gåture

 

Junglestier

 

Skattejagter

 

Lær om dyrene i og ved søen

 

Overnatning i shelters - se siden om bed and breakfast

Hvad mere skal der til?

 

Afspærring med "billetkontrol"

I starten kan det evt. bare være en kasse med "indgangsdonation 10 kr." ...??

 

 

Andre ideer

 

Tage en konsulent i Oplevelsesøkonomi ind over. ( Line fra Go Green??)

Hvad skal der til?

 

Et toilet

En sti rund til de mest centrale steder

 

Og en god økonomi - læs mere her

Søren og Camilla - Østervang Gård - Harekærvej 17 - Ejby - 4623 Lille Skensved - Tel.61 33 88 83 - Mail: post@oestervang-gaard.dk - Cvr: 29 08 29 52